De Speelgarage

Aan de Huize de Geerlaan heeft Portaal een garage beschikbaar gesteld waar kinderen uit de wijk met regelmaat terecht kunnen voor uiteenlopende activiteiten. De kinderen kunnen hier bijvoorbeeld terecht om samen gezellig een spelletje te spelen, te kleuren of op het plein te spelen met een van de diverse attributen die ze kunnen lenen.

Het doel is dan ook dat de speelgarage zo veel mogelijk open zal zijn.

Omdat we in april 2014 van start gegaan zijn met een nieuwe groep vrijwilligers zal de speelgarage in het begin alleen open zijn op dinsdag en donderdagmiddag. Op deze dagen staat ook de bus van Jou Utrecht op het plein. Buurtbewoners zullen samen met de medewerkers van de bus ervaring op doen zodat zij in de toekomst de garage zelf kunnen gaan runnen.

Wij hopen dat de speelgarage al snel vaker zijn deuren kan openen en proberen dan ook steeds meer activiteiten voor de jeugd te organiseren. Hierbij kunnen wij uiteraard alle hulp gebruiken.

Mocht u op doordeweekse dagen wat tijd over hebben en ook zin hebben om iets te doen voor uw buurt en de jeugd dan kunt u dit melden bij een van de vrijwilligers. Zij staan u graag te woord en nemen de tijd om de mogelijkheden met u te bespreken. Natuurlijk kunt u op deze website ook de contactgegevens vinden om zo telefonisch of via email meer informatie te verkrijgen.

Vrijwilligers zullen altijd hun best doen om een veilige en vooral leuke ervaring te bieden aan de kinderen. De speelgarage is echter niet bedoeld als kinderopvang en draagt dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor de kinderen. Ouders zijn zelf ten alle tijden verantwoordelijk! U kunt hier het regelement en het inschrijfformulier inzien.

De gegevens op het inschrijfformulier zullen in de toekomst gebruikt worden om een systeem met pasjes in werking te stellen. Verder zullen wij de gegevens gebruiken om het aantal kinderen in kaart te brengen zodat wij een goede planning kunnen maken voor toekomstige activiteiten en/of uitstapjes. Het is dus in het belang van uw kind(eren) om het inschrijfformulier zo volledig mogelijk ingevuld weer in te leveren bij een van de vrijwilligers van de speelgarage.

De Gemeenschappelijke ruimte

Aan de Huize de Geerlaan 16 heeft Portaal ook een gemeenschappelijke ruimte beschikbaar gesteld. Deze ruimte is te gebruiken voor uiteenlopende bewoners initiatieven. Zo worden er huiswerk begeleidingsavonden gehouden, is er Arabische les te volgen en worden er kookavonden georganiseerd. Heeft u een idee waarbij u de ruimte kunt gebruiken en heeft uw idee een voor de wijk maatschappelijk doel, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.