Nieuws

Woensdag 19 oktober 2016
De weersverwachtingen voor vandaag zijn goed, vanmiddag zal het volgens de laatste info droog zijn, de rommelmarkt gaat dan ook gewoon door. Tot vanmiddag allemaal ;-)

Woensdag 12 oktober 2016


Donderdag 20 augustus 2015


Maandag 1 juni 2015
Le Tour du Sud
In de aanloop naar de Tour de France vindt op zondag 7 juni Le Tour du Sud plaats. In deze Tour staat niet snelheid, maar gezelligheid en lekker bewegen voorop. De fietstocht van zo’n 10 kilometer voert langs allerlei hotspots in de wijken Tolsteeg, Hoograven en Lunetten en is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te fietsen. Linda Vermeer van Stichting Harten voor Sport: ‘Op twee plekken kunnen deelnemers starten. Bij aanvang krijgen ze een stempelkaart en een routebeschrijving. Onderweg kunnen de deelnemers afstappen bij bijvoorbeeld Rotslab, de Scouting, Barracuda Zeeverkenners, Woonzorgcentrum Tolsteeg en op nog veel meer plekken. Overal is iets te doen, en het is aan de deelnemers zelf om ergens lang of kort te blijven. Het gaat bij deze tocht om samen met anderen sportief in beweging te zijn!’ Le Tour du Sud wordt georganiseerd door een groot aantal wijkbewoners die allemaal ‘iets’ hebben met fietsen, waaronder fietsdocenten en bike fixers van de bike repair cafes, en Stichting Harten voor Sport. Ook welzijnsorganisatie Vooruit verleent medewerking. Lijkt het je leuk mee te werken aan dit evenement, of zoek je een fietsmaatje voor deze tocht, meld je dan aan bij Linda Vermeer, linda@hartenvoorsport. nl of 06 52372503. (WtV)

Donderdag 18 mei 2015
Harten voor Sport voortaan aanwezig in de wijk
In bijna alle wijken van Utrecht zijn nu wijksportteams actief. Het wijksportteam bestaat uit ervaren sporttrainers. Samen met scholarshippers, vrijwillige buurttrainers en stagiaires vormen deze sportprofessionals in de wijk een enthousiast team om de jeugd (meer) sport- en beweegactiviteiten te bieden. Sinds afgelopen dinsdag is Jolanda van der Linden actief bezig met de kinderen uit de wijk. Voortaan zal zij elke dinsdagmiddag op het plein aan de Huize de Geerlaan actief aan de slag gaan met de kinderen. Meer informatie over Harten voor Sport en over Jolanda is te vinden via www.hartenvoorsport.nl.

Donderdag 18 mei 2015
Afscheid Springlevende Wijk Team van de Academie van de Stad
Een lange tijd hebben wij een aantal studenten van de Academie van de Stad te gast gehad in onze wijk, deze studenten ( Rebecca Looijen, Meike van Kuik, Marieke van de Put, Marieke Bierman, Nikki Akkerman en Kris Schouten ) hebben gedurende deze periode diverse activiteiten georganiseerd. Het Springlevende Wijkteam zoals dit project genoemd wordt loopt nu ten einde. Om dit te vieren organiseren de 4 resterende studenten ( Rebecca, Meike, Nikki en Kris ) van 9 t/m 13 juni een aantal festiviteiten om zo op gepaste wijze afscheid te nemen. Zoals het er nu voor staat zullen zij op dinsdag een djembe feest organiseren, op woensdag een sportevenement, op donderdag een bak wedstrijd, op vrijdag een openlucht bioscoop en op zaterdag een afsluitende feestdag. Volgende week zal er bij iedereen een flyer in de brievenbus vallen met de exacte planning. Zodra alle gegevens bekend zijn zullen wij de tijden en dergelijke ook toevoegen aan de agenda op deze website.

Zondag 17 mei 2015
Ook dit jaar hebben wij weer de beschikking gekregen over een aantal vrijkaarten voor een voorstelling van het Nationaal Circus Herman Renz. Jan Zwarts, voorzitter van Stichting MoHuKa, heeft ons gevraagd om ook dit keer kaarten te verdelen onder de bij de speelgarage ingeschreven kinderen. Er zijn kaarten beschikbaar voor de volgende voorstellingen:

- Vrijdag 22 mei om 16:00 uur
- Vrijdag 22 mei om 20:00 uur
- Zaterdag 23 mei om 15:00 uur
- Zaterdag 23 mei om 20:00 uur
- Zondag 24 mei om 13:00 uur
- Zondag 24 mei om 16:30 uur

U kunt dus gratis met uw kind(eren) naar het circus. Er zijn voor alle voorstellingen een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus op is ook echt op!! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u zelf met de kinderen naar het circus gaat. U kunt tot dinsdag 19 mei doorgeven dat u met uw kinderen naar een van de voorstellingen wil gaan, de gewenste kaarten kunt u dan op donderdag 21 mei tussen 16:00 uur & 18:00 uur afhalen bij de speelgarage. Indien u kaarten komt afhalen rekenen we er uiteraard wel op dat u daadwerkelijk gaat. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Patrick Nieuwendijk op 06 - 150 66 108.

Donderdag 23 april

Dinsdag 10 maart
De Schatten van Hoograven
Vandaag zijn de laatste ontwikkelingen m.b.t. de aanpassingen aan ons plein / de buurt besproken en is het een en ander duidelijk geworden. Op de bijgevoegde tekening is duidelijk zichtbaar dat het plan inmiddels groter opgezet is dan oorspronkelijk de bedoeling was. Naast een aantal aanpassingen aan het plein zullen ook de grasvelden tussen de flats voorzien worden van uitdagende plekken voor de jeugd. Een groot voordeel is wel dat er meer ruimte benut zal worden waardoor het speelplein aan de Huize de Geerlaan ontlast zal worden.

Oké tot zo ver zijn we, hoe nu verder?
Binnenkort ontvangen alle bewoners een uitnodiging voor een inloopmiddag / avond waarop alle vragen beantwoord zullen worden en uiteraard uw op en aanmerkingen besproken kunnen worden. Houd de brievenbus dus goed in de gaten! De wens vanuit de Gemeente Utrecht en Jantje Beton is nog steeds dat de kinderen komende zomer kunnen genieten van al het nieuws in de wijk. Of dit zal lukken moet natuurlijk nog blijken maar een mooi streven is dit wel. Zodra er meer bekend is zullen wij dit weer melden op deze pagina en via onze website.

De hele tekening is hier te vinden.

Donderdag 5 maart
Vandaag hebben wij in de Speelgarage een super positief gesprek gehad met Dayara, Mona, Wies en Sandra over het eventueel opstarten van een nieuw en innovatief project. Deze meiden zijn allen student culturele maatschappelijke vorming aan de Hogeschool Utrecht en zijn op zoek naar een afstudeerproject. Wij hopen dat het gesprek voor deze meiden net zo positief was als voor ons en hopen dat ze de keuze maken om aan de slag te gaan in onze wijk!

Wordt vervolgd............

Maandag 15 december
Nadat wij vorige week te horen kregen dat de Speelbus van Jongerenwerk Utrecht (JOU) pas in het nieuwe jaar weer ons plein zal bezoeken hebben wij besloten hetzelfde te doen met de Speelgarage. De speelgarage zal tijdens de donkere dagen voor Kerst zijn deuren gesloten houden. Vanaf dinsdag 6 januari 2015 gaan de deuren weer open. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een veilige maar vooral gezellige jaarwisseling toe! Tot volgend jaar......

Maandag 15 december
De werkzaamheden zijn in volle gang en langzaam maar zeker verdwijnt de skeelerbaan. Hoewel de werkzaamheden door verschillende oorzaken niet soepel verlopen is de planning nog steeds dat het plein eind volgende week skeelerbaan vrij en bestraat is.

Vrijdag 5 december
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest! De 35 ingeschreven kinderen zijn in 2 groepen ontvangen door 2 zwarte pieten in een Speelgarage voorzien van heerlijk snoepgoed, een glaasje drinken en natuurlijk een hele berg kadootjes. Voor zo ver wij kunnen inschatten zijn alle kinderen vrolijk vertrokken en waren ze allemaal blij met de kadootjes.

We zouden natuurlijk graag wat foto`s laten zien van deze middag maar dit kunnen wij. uit respect voor de wensen van sommige ouders, helaas niet doen.

Donderdag 20 november
Vorige maand zijn er, bij de speelgarage ingeschreven kinderen, uitnodigingen in de bus gedaan voor het Sinterklaasfeest. Over 2 weken is het eindelijk zo ver en gaan we er met de aangemelde kinderen een groot feest van maken. Gelet op het aantal inschrijvingen lijkt het ons verstandig om het feest in 2 groepen te splitsen zodat iedereen de aandacht maar ook de ruimte krijgt die hij / zij verdient! Komende week zullen wij iedereen op de hoogte brengen van het tijdstip waarop ze verwacht worden. Dit kan van 15:30 uur tot 16:30 uur of van 16:30 uur tot 17:30 uur zijn, eventueel kan er in overleg gekozen worden voor een van de genoemde tijdstippen. Uiteraard verwachten we wel dat u ons snel op de hoogte brengt van een eventuele voorkeur.

Let op! De Speelgarage is op donderdag 4 december dus gesloten en enkel toegankelijk voor de kinderen die zich ingeschreven hebben voor het Sinterklaasfeest.

Donderdag 30 oktober - Uitnodiging namens de Speelgarage
Vandaag krijgen alle kinderen die ingeschreven staan bij de speelgarage een uitnodiging voor donderdag 4 december. Mocht uw kind ingeschreven staan en geen uitnodiging gekregen hebben dan is er iets niet in orde met de gegevens die bij ons bekend zijn. Neem in dat geval even contact met ons op.

Dinsdag 28 oktober - Bericht van de AvdS | Vreedzame Vrienden groep 7/8 opgeschort
Geachte ouder/verzorger,

Uw kind zit al enige tijd bij ons in de Vreedzame Vrienden groep 7/8.

Wij begeleiden de groep met zijn tweeën om zo alle kinderen de juiste aandacht te kunnen geven. Helaas is één van ons ziek geworden waardoor wij niet meer alle twee beschikbaar zijn.

Omdat wij het belangrijk vinden de lessen van de Vreedzame Vrienden zo goed mogelijk te geven, nemen wij een pauze in het programma en zullen de lessen een paar weken niet door gaan.

In december gaan wij weer vol energie met uw kind verder! U hoort van ons nog op welke dag we weer van start gaan.

Wij hopen op uw begrip. Mocht u nog vragen hebben dan mag u ons bellen.

Groeten,

Meike en Kris - Academie van de Stad ( 06 - 330 51 303 )

Donderdag 23 oktober - Nieuw telefoonnummer AvdS
Deze week kregen wij bericht dat het Springlevende Wijk Team van de Academie van de Stad een nieuw ( algemeen ) telefoonnummer ( 06 - 330 51 303 ) heeft. Reden voor deze wijziging is terug te vinden in het feit dat Marieke van de Put afscheid neemt bij de AvdS. Wij betreuren dat zij vertrekt omdat we overtuigd kunnen concluderen dat de samenwerking en de communicatie via haar altijd eerlijk, open en vooral soepel verliep. Wij wensen Marieke dan ook heel veel succes met haar toekomstige plannen en hopen dat ze snel het "thuis gevoel" zal vinden in Amsterdam! Marieke bedankt voor de fijne samenwerking, de leuke initiatieven en vooral voor het enthousiasme waarmee jij actief geweest bent in onze wijk.

Donderdag 23 oktober - Inschrijvingen Speelgarage
Sinds enkele maanden zijn de regels voor de speelgarage aangescherpt en is er een registratiesysteem opgezet door de vrijwilligers. In eerste instantie leken de ouder van de kinderen niet gecharmeerd van dit systeem en bleef het stil. Vandaag kunnen wij vertellen dat er al 72 inschrijfformulieren ingevuld zijn!

Ouders die hun kind(eren) nog niet ingeschreven hebben kunnen dit nog steeds doen, het inschrijfformulier kan afgehaald worden op de momenten dat de speelgarage open is of gedownload worden van deze website. Verdere uitleg is te vinden op de "Faciliteiten Pagina".

Donderdag 23 oktober - De Buurttuin
Helaas is de bijeenkomst voor de buurttuin gezien het slechte weer gisteren niet door gegaan! Het is even afwachten wat het weer doet maar op donderdag 30 oktober 2014 proberen we het opnieuw. Het tijdstip laten we nog even weten zodra dit bekend is.

Lijkt het je leuk om te helpen tijdens de aanleg en het bijhouden van de bloementuin of wil je graag zelf groente en dergelijke verbouwen? Kom dan gezellig langs!

Voor vragen kunnen jullie terecht bij Brigitte Jacobs via 06 - 186 57 013.

Vrijdag 17 oktober - De Buurttuin
Vorige week is er een vergadering geweest over de buurttuin gelegen tussen de Huize de Geerlaan en de Wickenburglaan. Er ligt een nieuw idee op tafel om deze tuin nieuw leven in te blazen door een deel van de moestuin in te gaan richten als bloementuin. Op woensdag 22 oktober 2014 om 12:30 uur zullen de eerste voorbereidingen getroffen worden voor de aanleg van de bloementuin.

Lijkt het je leuk om te helpen tijdens de aanleg en het bijhouden van de bloementuin of wil je graag zelf groente en dergelijke verbouwen? Kom dan gezellig langs!

Voor vragen kunnen jullie terecht bij Brigitte Jacobs via 06 - 186 57 013.

Donderdag 16 oktober - Speelgarage
Vandaag zijn Brigitte Jacobs en Cecile Evers ( Portaal ) samen op pad geweest om wat nieuwe materialen te halen voor de speelgarage. Portaal heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld zodat er voor de komende winter periode weer voldoende binnen activiteiten te doen zijn. Er zijn nieuwe kleur / knutsel spullen, diverse spellen en wat keukenapparaten aangeschaft.

Het was leuk om al die blije gezichten te zien toen de kinderen ontdekten dat er weer nieuwe mogelijkheden zijn in de speelgarage!

Zaterdag 27 september 2014 - Dromendag
Woningbouwvereniging Portaal organiseert in samenwerking met Jantje Beton een dromenmiddag. Op deze dag zijn alle kinderen en volwassenen die op of rondom de Huize de Geerlaan wonen welkom om ideeën te bedenken om het binnenplein aan de Huize de Geerlaan leuker en mooier te maken. Wees erbij en vertel uw droom voor de buurt! U bent welkom vanaf 1 uur ‘s middags, op het plein aan de Huize de Geerlaan natuurlijk.

Woensdag 17 september 2014
Inmiddels is er meer bekend over de nieuwe projecten van de Academie van de Stad, hieronder is te lezen wat er zoal op de planning staat.

De studenten van Academie van de Stad hebben een nieuwe student, Marieke Bierman is vertrokken en in haar plaats zet nu Kris Schouten zich in voor de leefbaarheid van de wijk. Na de vakantie is het nieuwe viertal bezig met nieuwe projecten:

‘Vreedzame Vrienden’
Bij het project ‘Vreedzame Vrienden’ gaan de studenten spelenderwijs in gesprek met kinderen over belangrijke thema’s zoals veiligheid en gedrag. Het project sluit aan bij de Vreedzame School en Vreedzame Wijk doelstellingen, het samen dragen van verantwoordelijkheid voor de wijk. Bij dit project worden in tien weken vijf thema’s behandeld met kinderen uit groep 5 t/m 8. De eerste week wordt een thema besproken met de kinderen en de tweede week wordt een leuke activiteit op het gebied van dat thema uitgevoerd. Zo komen de vijf thema’s in tien weken aan bod. Hierna is het de beurt aan een nieuwe groep kinderen. Kinderen mogen zelf natuurlijk ook mee praten over het programma.

‘Oma leest voor’
Het doel van dit project is om de taalvaardigheid van kinderen te verhogen en om daarnaast senioren meer te betrekken bij deze doelgroep, wat zal bijdragen aan het vergroten van hun netwerk. Afgelopen half jaar is er al een pilot gestart tussen AxionContinu en de basisscholen in de wijk. Dit proces gaan de studenten verstevigen en vergroten. De senioren gaan wekelijks voorlezen aan kinderen van de basisschool en/ of Voor en Vroegschoolse Educatie.

‘Wijkportret Nieuw Hoograven’
Wijkportret is een project waarbij de wensen en behoeften van bewoners uit alle delen van de wijk worden geïnventariseerd. De studenten gaan op de koffie bij verschillende bewoners uit de wijk. Ze gaan in gesprek om de wensen en behoeften van de bewoners met betrekking tot de wijk te onderzoeken. Tegelijkertijd vindt zo een ontmoeting plaats tussen bewoners uit dezelfde buurt en vergroten de studenten hun netwerk. Op deze manier kan nagedacht worden over de invulling van vervolgprojecten en de inzet van bewoners hierbij.

Maandag 15 september 2014
Hoewel we het met het weer nog allemaal prima voor elkaar hebben moeten we langzaam rekening gaan houden met wat minder zonneschijn en lagere temperaturen. Voor de speelgarage betekend dit dat we ons gaan voorbereiden op meer drukte in de garage en minder beweging op straat.

Wij zijn dan ook op zoek naar materialen die gebruikt kunnen worden tijdens binnen activiteiten. Denk hierbij aan spellen, knutsel spullen en kleur spulletjes. Hebben jullie misschien iets op zolder of in de berging staan dat leuk zou kunnen zijn voor in de speelgarage dan horen wij dit natuurlijk graag!

Verder zal de grote skelter binnenkort aangeboden worden op Marktplaats zodat het geld gebruikt kan worden voor de aanschaf van nieuwe materialen. De komende 2 weken willen wij eerst de mensen uit de wijk de gelegenheid bieden om een bod uit te brengen. Laat het ons even weten als er interesse is voor de skelter.

Woensdag 10 september 2014
Vandaag is er door Jantje Beton, de Gemeente, Portaal en de meiden van de AvdS een rondje gemaakt door de wijk om een aantal bewoners op de hoogte te brengen van de plannen m.b.t. het herinrichten van het plein aan de Huize de Geerlaan. Een aantal zaken zijn al duidelijker en wij zijn enthousiast over hetgeen wij gehoord hebben. Binnenkort ontvangt iedereen een uitnodiging voor de eerder genoemde bijeenkomst en wij hopen dan ook dat er zo veel mogelijk buurtbewoners aanwezig zullen zijn. We kunnen alvast verklappen dat deze bijeenkomst zaterdagmiddag 27 september vanaf 13:00 uur zal plaatsvinden in en / of rondom de speelgarage. De precieze tijden volgen zodra wij meer nieuws hebben. Houd onze agenda in de gaten en schrijf in elk geval de 27e vast in jullie agenda.

Maandag 8 september 2014
Vandaag is er een bijeenkomst geweest van de actieve partijen in onze buurt. Samen met Jongerenwerk Utrecht ( JOU ), Utrecht Vooruit, de meiden van de Academie van de stad en een aantal vrijwilligers is er gesproken over de lopende projecten en zijn nieuwe ambities besproken. Wij brengen jullie graag op de hoogte van een aantal punten die besproken zijn.

Allereerst zal de speelgarage voortaan open zijn op dinsdag en donderdagmiddag, de woensdagmiddag komt helaas voorlopig te vervallen omdat de meiden van de AvdS zich gaan richten op nieuwe projecten. In de agenda zijn de actuele tijden terug te vinden. Op deze dagen zal de speelbus van JOU ook weer op het plein te vinden zijn!

Vanuit de AvdS hebben wij begrepen dat o.a. de kookclub en de huiswerkbegeleiding komen te vervallen. Hiervoor zullen nieuwe projecten opgestart worden waar wij later meer over zullen melden.

Over de activiteiten aan de Huize de Geerlaan 16 is op dit moment nog weinig duidelijkheid, zodra wij meer weten zullen wij dit natuurlijk laten weten.

Als laatste is er gesproken over de plannen om het plein aan de Huize de Geerlaan te verbouwen, eind september zal er een bijeenkomst georganiseerd worden waar bewoners meer informatie krijgen en mee kunnen denken over de plannen.

Woensdag 02 juli 2014

Ben jij op de Buurtdag op de foto met de Gouden Lijst geweest?

Als je deze foto per mail wilt ontvangen mag je a.s. maandag 7 juli tussen 19 en 20 uur even langskomen in het kleine buurthuis aan de Huize de Geerlaan. Wij willen niet alle foto`s zomaar online zetten en kennen niet iedereen bij naam en gezicht, dus dan kun je je eigen foto`s aanwijzen en toegezonden krijgen! Een selectie van de foto`s is te bekijken op onze Facebook pagina of door hierboven op de foto te klikken.

Groetjes,

de studenten van Academie van de Stad

Vrijdag 30 mei 2014
Afgelopen woensdag kregen wij het bericht dat wij een aantal vrijkaarten beschikbaar gesteld kregen voor een voorstelling van het Nationaal Circus Herman Renz. Jan Zwarts, voorzitter van Stichting MoHuKa, kwam met de vraag of wij met onze speelgarage en het nauwe contact met diverse jongerenorganisaties wellicht een aantal kinderen wisten die wij blij konden maken met een bezoek aan het circus. Uiteraard zijn wij bekend genoeg in de wijk en met in totaal 262 woningen in "ons blokje" is het niet echt moeilijk om gegadigden te vinden. Uiteindelijk hebben wij samen met Jongerenwerk Utrecht zo'n 180 kaarten weten te verspreiden!! Vandaag zijn de meeste al bij het circus geweest en iedereen heeft op zijn eigen manier genoten van de voorstelling. De komende dagen gaan de resterende gezinnen genieten van de magie die het circus te bieden heeft.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat wij het Nationaal Circus Herman Renz ontzettend dankbaar zijn voor de beschikbaar gestelde kaarten, dat wij Stichting MoHuKa dankbaar zijn dat zij aan ons gedacht hebben en dat wij Jongerenwerk Utrecht dankbaar zijn voor de medewerking bij het verdelen van de beschikbare kaarten. Wij zijn er zeker van dat de kaarten op de juiste plekken terecht gekomen zijn.

Donderdag 29 mei 2014
U heeft vast de mooi versierde posters in de buurt al gezien, deze zijn vandaag door de Knappe Koppen uit de buurt gemaakt in de Speelgarage! Het zijn uitnodigingen voor de Groene buurtdag op 25 juni, de kinderen nodigen u ook allen van harte uit om een kijkje te komen nemen!


Dinsdag 27 mei 2014
Er is de laatste tijd wat onduidelijkheid ontstaan over de werkwijze en het doel van de speelgarage. Om te voorkomen dat deze onduidelijkheid groeit hebben wij besloten om de regels duidelijker te communiceren en op onze website te plaatsen. Verder is er besloten dat wij gaan werken met een inschrijfformulier zodat we er zeker van kunnen zijn dat alle ouders / verzorgers ook op de hoogte zijn van het regelement van de speelgarage. Dit betekend dat de kinderen vandaag een inschrijfformulier en het regelement mee naar huis zullen krijgen voordat zij gebruik kunnen maken van de aangeboden diensten. Zowel het regelement als het inschrijfformulier zijn hier in te zien.


De gegevens op het inschrijfformulier zullen in de toekomst gebruikt worden om een systeem met pasjes in werking te stellen. Verder zullen wij de gegevens gebruiken om het aantal kinderen in kaart te brengen zodat wij een goede planning kunnen maken voor toekomstige activiteiten en/of uitstapjes. Het is dus in het belang van uw kind(eren) om het inschrijfformulier zo volledig mogelijk ingevuld weer in te leveren bij een van de vrijwilligers van de speelgarage.

Maandag 26 mei 2014
"Komt allen naar de Groene Buurtdag op 25 juni van 15:00 uur tot 18:00 uur! Samen gaan we plantjes poten in bloembakken om de gallerijen mee op te fleuren. Voor de kinderen is er een springkussen, een gieterrace en nog allerlei leuke activiteiten. Onder het genot van een hapje en een drankje gaan we er een gezellige dag van maken!"

Vrijdag 23 mei 2014
Vandaag was de speelgarage voor het eerst sinds lange tijd weer open voor de meidenclub. Carolina kreeg een warm onthaal van zo`n 12 meiden en samen met de meiden is zij lekker druk geweest met echte meiden dingen. Na afloop wisten alle meiden te vertellen dat ze het prima naar hun zin hadden en dat ze blij zijn dat Carolina en daar mee de meidenclub weer terug is.

Maandag 19 mei 2014
Goed nieuws de speelgarage gaat opnieuw een extra dag in de week open.
Vanaf vrijdag 23 mei zal Carolina Castelo zich weer actief in gaan zetten voor onze speelgarage. In het verleden is zij al druk geweest met de meidenclub en daar praten de meiden uit de wijk nog steeds over! De komende tijd zal Carolina diverse activiteiten organiseren waarvan een aantal bedoeld zijn voor meiden van 8 t/m 12 jaar. Meer informatie over deze activiteiten kunt u vinden in de agenda. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen met Carolina op 06 - 819 18 436.

Dinsdag 6 mei 2014
Vandaag werden wij voor de 2e keer verrast met een optreden van een aantal meiden uit de wijk. Dit keer hebben we met toestemming van de ouders het optreden gefilmd en het resultaat is hieronder te bekijken.
Helaas is er toch een bezwaar gekomen van een van de ouders en zodoende hebben wij het filmpje verwijderd!

Dinsdag 6 mei 2014
De werkzaamheden aan de grasvelden zijn in volle gang en het eerste resultaat is al zichtbaar. Deze week zullen de werkzaamheden verder uitgevoerd worden met keurige grasvelden als resultaat. Later uiteraard meer...

Woensdag 30 april 2014
In opdracht van Portaal zullen vanaf dinsdag 6 mei t/m vrijdag 9 mei werkzaamheden plaatsvinden aan de twee velden tussen de flats aan de Huize de Geerlaan / Wickenburglaan / Scherpenburglaan en de Schonauwensingel. De werkzaamheden bestaan uit het frasen, egaliseren en het inzaaien van nieuw gras.

Donderdag 29 april 2014
Goed nieuws! De komende weken zal de speelgarage vaker open zijn.

Dankzij de inzet van de meiden van de Academie van de Stad zal
de speelgarage vanaf 7 mei vijf weken lang ook op woensdagmiddag open zijn van 14:30 uur tot 17:00 uur. Samen met onze betrokken buurman Rachid Talhaoui neemt een van de meiden wekelijks de moeite om de garage voor onze kinderen te openen. In de tussentijd zullen wij natuurlijk kijken of hier nog een vervolg aan gegeven kan worden.

Wij zijn dankbaar voor de geboden hulp en zijn er zeker van dat de kinderen hier veel extra plezier aan zullen beleven.


Donderdag 17 april 2014
Vandaag was de speelgarage voor de tweede keer open deze week, aan het aantal aanwezige kinderen te zien was het dinsdag goed bevallen! Met vandaag meer interesse vanuit de buurt was het opnieuw een geslaagde middag. Er was ruimte om onze plannen te bespreken en nieuwe mensen lieten weten dat zij ook wel willen helpen om de speelgarage vaker te openen.

Dinsdag 15 april 2014
Eindelijk was het dan zo ver, vandaag was de speelgarage na lange tijd weer open. Onder begeleiding van nieuwe vrijwilligers best een spannend moment en een hele ervaring op zich. Voor de kinderen was er iets te drinken en een koekje aanwezig en al snel zat de sfeer er prima in! Veel lachende gezichten en een bak met enthousiasme als dank voor de getoonde inzet. Wat wil een mens nog meer? Wij bedanken via deze weg iedereen die betrokken is bij dit project en willen daarbij vooral onze dank richten aan Jongerenwerk Utrecht voor hun ondersteuning. Binnenkort zullen wij meer foto`s plaatsen maar deze willen wij u niet onthouden.

Maandag 14 april 2014
Langzaam gaan we richting de "eerste" opening van de speelgarage, vandaag is nog even de bezem door de garage gehaald en zijn de laatste puntjes die onze aandacht nodig hadden afgewerkt. Wij hebben er enorm veel zin in om de deuren te gaan openen maar vinden het stiekem ook wel een beetje spannend.

Zondag 13 april 2014
Vanaf vandaag is Wijk Initiatief ook te vinden op social media en zijn de links naar zowel Facebook als Twitter in de rechter bovenhoek van onze website geplaatst. Like onze Facebook pagina en / of volg ons op Twitter zodat u altijd op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen en activiteiten.

Donderdag 10 april 2014
Er zullen er veel zijn die onze nieuwe buurman Dennis Jonkhout al hebben zien lopen op de Huize de Geerlaan. Hij woont sinds vorige week op het plein en wil zich gaan inzetten voor de buurt. Een van de eerste dingen die hij op zich genomen heeft is het aanpakken van het zwerfvuil. Jullie zullen hem in de toekomst met regelmaat rond zien lopen met een bezem en een vuilniszak. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee en wij hopen dan ook dat hij een voorbeeld zal zijn voor anderen!

Woensdag 9 april 2014

Onder de noemer couscous avond zijn een aantal bewoner bij elkaar geweest om onder het genot van een hapje en een drankje voorlichting te krijgen over het meldpunt misdaad anoniem. Er waren een aantal onduidelijkheden over dit meldpunt die besproken zijn deze avond. Wij hopen dat deze bijeenkomst helpt om de mensen bewust te maken van de mogelijkheden en zal bijdragen aan de verbetering van onze leefomgeving. Wanneer u niets doet zal er niets veranderen, het is dus zaak dat vreemde zaken gemeld worden.

Woensdag 9 april 2014
Vandaag hebben een aantal bewoners de handen in een geslagen en is de speelgarage geïnventariseerd en schoon gemaakt. De eerste noodzakelijk stap om weer open te gaan is hiermee gezet! De komende dagen zullen benut worden om de klus verder te klaren zodat de speelgarage dinsdagmiddag 15 april de deuren weer kan openen.

Dinsdag 8 april 2014
Vandaag zijn een aantal bewoners bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van de speelgarage. De Speelgarage is al lange tijd niet echt benut en daar mag best verandering in komen. Tijdens dit gesprek zijn de mogelijkheden bekeken en zijn er plannen gemaakt om dit in de toekomst anders aan te gaan pakken. Samen met Jou Utrecht en Utrecht Vooruit is er bekeken wat er noodzakelijk is om het tij te keren met als resultaat dat de speelgarage een week later al 2 dagen in de week open zal gaan. Verder is er gesproken over de mogelijkheden van de gemeenschappelijke ruimte aan de Huize de Geerlaan. Er was al snel duidelijk dat hier wel op de juiste wijze gebruikt van gemaakt wordt. Puntje van aandacht is wel de wijze waarop gecommuniceerd werd in het verleden. Bewoners mogen best op de hoogte gehouden worden van de georganiseerde activiteiten. Er wordt nog gekeken hoe dit anders kan, deze website is een van de middelen die ingezet gaan worden.